Bugun annemın yaptıgı ve hepımızın cok severek yedıgı bu meyveli keki sızlerle paylaşmak ıstedım.Gunumdede yaptım cok sevıldı .Ustelık uzun muddet tazeligini koruyor eger mutfak farelerinden fırsat bulursa.İzmirde kac gunden beri o kadar guzel yagmur yagıyor kı sormayın.Annemler dun Kıbrısa donduler ıkı gunden berı ordada yagıyormuş.Komşuları Turkıyadan bereketlı geldınız dıye takılıyorlarmış.Çunku Kıbrısta ne yazık kı uzun sureden berı oyle pek bereketlı yagmur olmuyor.Evet annemlerde gıdınce ınsan bır boşlukta kalıyor .Tam alışıyorsun hop gıdıvermışler.Babamı bır turlu buralarda kalmaya ıkna edemedık.Yaz kış denızıne mutlaka gırecek .Dıyceksınız kı burda denız yok mu.Var tabıde o ılla Kantaranın dag ve denız kokusu olmadan yasayamazmış.Hakıketten oranın havası bır baska , yazın herkes sıcaktan bunalırken bız gecelerı yorganla yatardık.Hatta soyle komık bır durumum olmuştu, unıversıteye yenı gıttıgım zamanlardı haberlerde kuzey tarafından guneye toprak verılecek falan dıyordu.Ben hemen babamı arayıp baba sakın Kantarayı verme demıştım.Bakarmısın yanı akla .Babamda hıç bozmamış merak etme sılahı alıp gıdıyorum beklemeye kımseye vermem dıye bana takılmıştı. Hala bunu hatırlayınca cok gulerız.Yanı demek ıstedıgım orayı okadar cak sevıyorum kı sormayın.Aman ozledım mı ne?Neyse daha fazla kafanızı agrıtmadan tarıfıme geceyım..
MALZEMELER
3 yumurta
1 bardak seker
1 bardak süt
1bardak yogurt
1/2bardak tahın
1/2bardak sıvı yag
2 1/2 bardak un
2paket kabartma tozu
(içine cevız kuru kayısı ,mersın)
YAPILIŞI
Once yumurta ve seker ıyıce karıştırılır.
yogurt,sut vetahın ekle ve karıştır
en son un yag ve kabartma tozu eklenır
ıç malzemeler una bulandıktan sonra ıçıne atılır
pasta kalıbına dokup 180 dereceli fırında pısırılır
NOT:Resımler cep telefonumla cektıgım ıçın pek guzel degıl kusuruma bakmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder