Pratik bir akşam yemeği...

Bugün ana malzememiz benim nispeten geç yemeye başladığım, geçtiğimiz 16 yıldır ise hala arayı kapatmaya uğraştığım mantar! Bilinçsizce, doğada rastgelindiği haliyle tüketildiği takdirde her ne kadar zararlı olabilse de, mantar aslen az yağlı yapısı ile diyetlerde sıklıkta tüketilen, demir ve protein açısından zengin bir sebzedir. Bitkisel en iyi protein kaynakları arasında sayılan mantar ayrıca pek çok vitamin ve mineral açısından da zengindir. Bu kadar faydalı bir sebze, bir de kısa süre içinde pişip yenilebilir hale geliyorsa, işten gelmiş yorgun halimizle daha ne isteyebiliriz ki...
Etli, tavuklu, hatta deniz ürünlü tencere ve güveç yemeklerinin destekleyicisi mantar, bazen birazdan sizlerle paylaşacağım pratik akşam yemeklerine de konu olabiliyor. Hani canınızın tam olarak ne yemek istediğini bilmediği, biraz tuzlu, biraz atıştırmalık, hafif geçiştirmelik ama lezzete hasret akşam yemekleri, özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri...
Baget içi tavuklu mantar sote için malzemelerimiz,
  • ¼ baget ekmek
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 200 gr. Mantar
  • 50 gr. Tavuk göğüs
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı taze soğan – yeşil kısımları dahil
  • 2 büyük kornişon turşu
  • 1 diş sarımsak (tercihen)
  • Karabiber – Tuz
Mantarları dörde, tavukları ise minik parçalara kesin. Yağ döktüğünüz teflon tavaya öncelikli olarak sarımsak ile tavuk parçalarını ekleyin ve orta ateşte pişirin. Tavuklar pembeliğini yitirince, dörde böldüğünüz mantarları ekleyin.
Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin ve ardından krema ile limon suyunu ekleyin. Ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin, krema ile limon suyu mantar ve tavuk parçalarına işlesin.
Son olarak taze soğan ile minik küpler şeklinde kestiğiniz turşu parçalarını ve tercih ettiğiniz baharatı ekleyin. 2-3 dakika daha pişirin.
Baget ekmeği önce ikiye bölün, ardından malzemeye yer açmak için içini çıkarın.
Tavuklu mantar soteyi ekmek sandallarının içine yerleştirin. Şimdi dilerseniz üzerine eriyen bir peynir dökerek fırına verin ekmeği kıtır hale getirin, dilerseniz salatanın eşliğinde tez zamanda tüketin.
Hem pratik hem de olası bir pizza siparişinden daha kısa sürede tabağınızda yemeye hazır! Sağlığımıza, hazır gıdaların verdiği zarar göz önünde bulundurulduğu takdirde, sizce de 15 dakika ocak başında sarfetmeye değmez mi?
Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder