Kanlıca yoğurdu, tatlı krizi, yaz, cheesecake... d)Hepsi!

Her şey bir kutu kanlıca yoğurdu ile başladı aslında... Market rafında gördüm onu, yıllar sonra; sonra birden aklıma geçmiş zamanda şekerli ve ilginç gelen tadı geldi. Sonra dedim ki “meyveli yoğurt yoktu eskiden pudra şekerli yerdik biz bunu”, tabi öyle bir edayla düşündüm ki “buralar eskiden dutluktu” havasında, nereden nereye!

Sonra şeftaliler, her sene olduğu gibi hep kahvaltıma dahiller, her tatlımın içindeler... Neydi o tarif geçen yaz, yaza veda turtası; o vedadan sonra bütün sene bekledim onları. Derken tatlı krizi, sonra kalbe giden yolun mideden geçmesi, ardında mevsimlerden yaz malum aşkı bol olur; dedim ki gönül (ç)almaya pratik tarif üreteyim en iyisi...

Bir kanlıca yoğurdundan çıktım yola, daldan dala, geldi sıra şeftalili pratik cheesecake anlatmaya:

  • ½ paket yuklaflı bisküvi
  • ½ paket labne
  • ½ paket krema
  • 3-4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 adet olgun şeftali
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Öncelikle bisküvileri küçük parçalara ayırıyoruz. İster bir torbanın içinde, etrafa saçmadan eze eze; ister elimizde parçalıyoruz bir kasenin içine. Ardında erittiğimiz tereyağını içine katıyoruz ve karıştırıyoruz.

Ardından pudra şekeri, labne, yoğurt ve kremayı bir kaba alıyoruz. Peynir ve yoğurt kokusu burnunuza ağır gelirse karışıma bir tatlı kaşığı da vanilya ekliyoruz.

Pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıyoruz. Tüm şeker işte bu kadar, 2 yemek kaşığı pudra şekerinden ibaret. Ne de olsa bisküvi var, ne de olsa meyvenin kendi şekeri var.

Peynirli karışım, soyulmuş/dilimlenmiş şeftaliler ve tereyağına bulanmış leziz bisküvi kırıntılarımızda hazırsa, geldik son aşamaya...

Süre tutan oldu mu şu ana kadar, ne kadar pratik; değil mi ama?

Kaselerin içine veya geniş ağızlı bardaklara 2 yemek kaşığı bisküvi ekliyoruz, ardından taze şeftali dilimleri ve son olarak peynirli/yoğurlu karışım. Dilerseniz meyveler ile karışımın sırasında farklılığa gidebilirsiniz.

Buzdolabında üzerini kapatıp yarım saat süre ile demlenmeye bırakın, tabi dayanabilirseniz ve ardında afiyetle serin serin tadına vararak kaşıklayın. 10 bilemediniz 15 dakikada tam yazlık bir tarif işte karşınızda...

Sofralarınız lezzet dolsun, afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder