Kaç zamandır tarif üretecek vakit bulamamışım, bu yüzden takıntımı göz ardı etmedim. Başardım mı? Evet... En sonunda ikisini de buldum, üstelik kilolarca değil! Bir taptaze demet semizotu, az topraklı ama köklü ve 4 lü paket kırmızı soğan; çünkü kilolarca istemiyorum, takıntılıyım diye boşuna demedim!
- ½ demet semizotu
- ½ adet kırmızı soğan
- 2 kibrit kutusu beyaz peynir (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı file badem
- 1 limon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz - karabiber
Bir salata var aklımda önce semizotlarını bol su ile iyice yıkadığım, toprağından arındırdığım. Ama semizotları da körpe olacak, minik yapraklı olacak.
Semizotları suda beklerken bir kaç dakika, soğanın yarısını ince ince doğrayacağım, halkalarına ayırıp, üzerine marine olması, turşumsu bir hal alması için limon suyu sıkacağım ve tuz serpeceğim.
Sırada file bademler var, teflon tavada sadece bir-iki dakika süre ile onları kavuracağım. Altuni renge ulaştıklarında tavaya ocağın üstünden almak gerek, unutmamalıyım!
Ve servis zamanı... Semizotlarını süzüp salata tabağına alıyorum, üzerine sıra ile marine kırmızı soğanları, kavrulmuş bademleri ve minik küpler halinde doğranmış beyaz peyniri ekliyorum. Marine kırmızı soğanların tadının sindiği limon suyunu ve zeytin yağını da ekleyince hazır.
Kırmızı soğanlı semizotu salatası yaptım, üzerine kavruk badem kattım... Hayal ettiğim tadı buldum, rahata erdim... Tam düşündüğüm gibi oldu, ne yalan söyleyeyim! Takıntılarım bir defa olsun hayatı bana zehretmek yerine; hayatıma renk ve tat kattı. Boşuna demiyorum hep; aklımda kalacağına, soframda olsun, midemde dursun!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder