merhabalar,
uzun zaman önce eklemem gereken bir menü...tatile çıkmadan önce, arkadaşım bahar'ın doğum gününde hazırladığımız akşam yemeği ....oğlum sucuk ve tavuk ızgara istemişti....sakatatı çok sevdiğim için reyonda görünce dayanamayıp böbrek aldım....hazır mangal ateşi de varken güzel olur diye düşündüm...epey karışık bir menü oldu...
menü karışık ama böbrek için tarif gayet kolay...aldığınız böbreğin zarlarını ayıklayıp en az 1 saat tuzlu sirkeli suda dinlendirmeye dikkat ederseniz böbreğin kendine has kokusu gider...sonra üzerine kesikler atıp mangal veya tavada pişirebilirsiniz...
tabi yaz günü en sevdiğim salata çingene salatası eşliğinde...mevsimi olduğu için domates, soğan, patlıcanın......buluştuğu bu salata tek başına bile yeterli aslında....
sevenler için küçük bir hatırlatma oldu umarım....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder