Yayla çorbası & Bebek yemekleri













Özellikle bu yıl iftar sofralarımız için sıkça yaptığım bir çorba oldu. Sık yapılmasında Verda Su’yun sevmesinin katkısı da büyük.8 aylık olduktan sonra beslenme listesine bu çorbayı da ilave etmiştim. Ben sosu hazırlayıp servis esnasında Verda Su’yun payını ayırıp ekliyorum::))) Bu tarifle uzun süredir eklemek istediğim bebek yemekleri bölümü’ne de başlamış olalım.Ayrıca bebek yemekleri için tariflerinizi gönderirseniz deneyip buradan sonucu sizlerle paylaşırım.Nede olsa bebeklerimizin yemekleri hepimizin ortak noktası…























Malzemeler:






  • Yarım su bardağı pirinç

  • 6–7 su bardağı et-tavuk suyu veya su

  • Tuz


Sosu için;




  • 1–2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Kuru nane

  • kırmızıbiber


Terbiyesi için;




  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 çorba kaşığı (tepeleme) un


Yağı bir tavada ıstın, kırmızıbiber ve nane ekleyip karıştırın. Yağı çok fazla ısıtırsanız sosunuz yanar.





Hazırlanması:




  • Pirinçleri yıkayıp suyunu süzün ve tencereye alın.

  •  Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyerek pirinçler suyunu çekene kadar haşlayın.

  •  Haşlanan pirinçlere 5–5,5 su bardağı suyu ekleyip 1–2 dakika kaynatın.

  •  Başka bir kabın içerisine yoğurdu, yumurtayı, unu alıp çırpın. Karışımın içerisine 1–2 kepçe çorba suyundan ilave edip hızlıca karıştırın.

  • Terbiyeyi azar azar çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.

  •  En son tuzunu atıp ateşten alın.

  • Sosunu hazırlayıp ister servis sırasında isterseniz önceden ekleyin.








Not; çok çabuk koyulaşan bir çorba olduğu için servise yakın hazırlayın. Kıvamı koyu gelirse su miktarını arttırın. Piştikten sonra tencerenin kapağını kapatmak çorbanın kesilmesine ve sulanmasına neden olabilir.Tuzunu en son ilave edin.




Tarif Emine Beder’e aittir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder