Gúl Tatlisi


Kurban bayraminda yaptigim diger tatli gul tatlisi idi.Bayramdan sonra serbetli tatli yapmadim artik fazlasiyla hem baklavadan hemde bu tatlidan doya doya yedik ve sevdiklerimize yedirdik.Hem goruntusu hemde tadi super bir tatli artik bilmeyenimiz yok bu tatliyi,tarif benden denemesi ve tatmasi sizden simdiden afiyet olsun efenim.



Gul Tatlisi

Malzemeler:
  • 1 paket margarin oda sicakliginda
  • 2 cay bardagi siviyag
  • 2 cay bardagi yogurt
  • 2 cay bardagi irmik
  • 1 cay kasigi karbonat
  • 1 yumurta 
  • alabildigi kadar un
Serbeti:
  • 4 su bardagi seker
  • 4,5 su bardagi su
Yapilisi:
  • Oncelikle serbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatin.
  • Hamur malzemelerini sirayla yogurme kabina alip yogurun kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediniz.
  • Elde edilen hamuru 2-3 parcaya ayirip merdane yardimi ile 2-3mm kalinligind aacilir ve cay bardagi ile kesilir.
  • Ortaya çcikan yuvarlaklar attaki resimdekiler gibi yan yana birlestirilir. En ustteki parcaya biri ustte digeri altta olmak uzere iki adet findik yada ceviz yerlestirilir.
  • Ceviz koyulan parcadan baslamak uzere asagiya dogru parca sarilir ve ortadan kesilir ve yaglanmamis tepsiye dizilir.
  • 180 C de kızarana kadar pisirip ,ilik serbeti gezdirin. serbetin cekmesi icin tepsinin üzerine baska bir tepsi kapatmayi unutmayin.Bir gün dinlendikten sonra ikram edebilirsiniz . Afiyet olsun
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder