truff















malzeme:
* yarım kalıp pişmiş kek
* 1 kaşık kakao
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 3/4 su bardağı süt
* hindisatan cevizi
* 1 paket vanilya


* truff un güzel yanı sevdiğiniz ceviz, badem ....meyve, kurumeyve parçacıkları.......likör.....dilediğiniz şekilde tatlandırıp çeşitlendirebilirsiniz. Ben 2 kaşık limonçello ekledim.

* bahsettiğim yarım kalıp kek, evde hazırlanan 1 tepsi kekin yarısı gibi düşünülebilir...






yapılışı:
* kek parçalanır ve bütün malzeme mozaik pasta yapılır gibi karıştırılır
* sütü eklerken kıvama dikkat edelim, oluşan hamurumuz elde yuvarlanacak kıvamda olmalı,
   sütü daha az veya daha fazla kullanmak bizim yorumumuza kalmış...
* 1 saat buzdolabında dinlendirilir
* hindistan cevizi konan bir kaseye yuvarlanıp atılır ve ister kürdan ister kağıtta servis yapabilirsiniz










AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder