Bu benim için de geçerli, mesela kereviz; çorbasına bayılırım, salatasını sık sık yiyebilirim ama aynı zevki zeytinyağlısından (ne yalan söyleyeyim) alamam, ama sağlık için yerim. Henüz doğru içerikle, bana uyacak malzeme ve ölçülerde pişirilene denk gelmedim belki de... Gelin görün ki vazgeçmem, zira “her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” der, kendime uygun şekle getirmek için uğraşırım.
Bugünkü tarifimiz de aynen böyle, "karnabahar yemem!" diyen ev ahalisine (çaktırmadan) karnabahar yedirmeniz için sizlere sinsi bir plan hazırladım. Dikkat dikkat! Özellikle, yemesi gereken çocuklarına yediremeyen ebeveynler, buraya lütfen! Patatesli karnabahar püresi yapıyoruz, sinsice karnabaharları patateslerin arasına saklıyoruz ve pamuk gibi bir yanlık/garnitür hazırlıyoruz...
Patatesli karnabahar püresi için malzemelerimiz,
- 2 adet orta boy patates
- ½ orta boy karnabahar
- ¼ su bardağı yağsız/az yağlı süt
- 2 çay kaşığı tereyağ
- ½ su bardağı / 50 gr. Kaşar peynir
- Süslemek için, haşhaş ve maydanoz
Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve iyice temizleyin. Patatesleri ise yıkayın ve dilerseniz soyup, dilerseniz de sonradan soymak üzere, kolay pişmesi için küçük parçalara ayırıp, buhar tencerisine koyun. (Karnabahar için ölçü/adet belirttim ancak tadının baskın çıkmaması için hacminin aşağı yukarı patates ile aynı olması önemli.) ½ su bardağı su eklediğiniz buhar tenceresinde yarım saate yakın süre ile pişmesi için bırakın.
Sebzeler haşlanırken kaşar peynirinizi rendeleyebilir, ana yemek ve salata peşinde koşturabilirsiniz.
Patates ve karnabaharlar hazır olunca, taneleri ayrı bir tencereye alın ve ezin. Yavaş yavaş karıştırarak ezerken, bir yandan da diğer malzemeleri eklemeye başlayın ve pürüzsüz olması için aynı zamanda karıştırmaya devam edin. Önce tereyağ, ardından kaşar peynir ve son olarak oda sıcaklığına gelmiş süt...
Püre arzu ettiğiniz kıvama gelince, servis tabağına alabilir, haşhaş tohumları ve maydanoz ile süsleyerek, (sinsi planınızı hayata geçirebilirsiniz!) servis edebilirsiniz.
Şaka bir yana eminim takipçiler arasında ailecek, severek karnabahar tüketenler vardır ancak yine de el altında dursun bu plan/tarif; hem her zamanki gibi “sınırlı malzemeli samimi lezzetler” aldı altında elde kalanları değerlendirme, hem de arşivimize farklı bir tat katmak adına...
Afiyet olsun,
Not: "Sinsi bir plan" olarak uygulayanlar olursa, yorumları özellikle bekliyorum, unutmayın lütfen!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder