Afyon lokumu & Lokum ya da rulo tavukgöğsü













İsmi ne olursa olsun tadı muhteşem bir lezzet. Farklı şekillerde hazırlanması mümkün, sunumu hayal gücünüze kalmış bu lezzeti sevgili Birsen yaptığında fotoğraflamıştımJ)).  Birsen bazen marmelât bazen de damla çikolata ile sararak sunum yapıyor. Bense genellikle ceviz ya da fındık ile ya da kakaolu kremşantiyi üzerine yayıp sarıyorum. Çok hafif ve şık sunumlu bu tatlıyı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Her haliyle ayrı bir lezzete sahip oluyor…

















Malzemeler:






  • 1 lt. Süt

  • 1su bardağı un

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 paket vanilya

  • 50 gr. margarin


















Hazırlanması:






  • Süt, un ve şekeri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.

  • Pişen muhallebiyi ocaktan alıp içerisine margarin ve vanilyayı ilave edin.

  •  Mikserle karıştırarak margarinin erimesini ve muhallebinin özleşmesini sağlayın.

  • Kare bir borcamı suyla ıslatın suyunu süzün ve hafif nemli iken muhallebiyi çok kalın olmayacak şekilde yayın.

  • Buzdolabında 3–4 saat soğutun.

  •  İstediğiniz büyüklükte karelere bölün üzerine isteğinize göre marmelat ya da damla çikolata yayın ve yavaşça dikkatlice rulo yapın.

  • Üzerine Hindistan cevizi serperek servis tabağına alın.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder