Ispanak kavurma ama biber dolması tadında!

Girdik yepyeni bir yıla daha, önümüzde henüz tertemiz bir sayfa var! Klişe cümleler değil bunlar, bir düşünün, önceki yıllarda yaptığınız hataları telafi edebilir, yapmayı planlayıp sadece planda bıraktıklarınızı gerçekleştirmek için daha hevesli olabilirsiniz. Tamamen size kalmış, yepyeni bir yılda “siz, aynı siz” de kalabilirsiniz, değişen bir bakış açısı ile bambaşka bir insan da olabilirsiniz.

Çevreme kulak kabartıyorum bu günlerde, sıcak sebebiyle rötar yapan yeni yıl ruhuna inat, büyük çoğunluk, yeni yılda kendi adına daha kararlı. Ne var bu seneyi özel kılan bilmiyorum, etkileşim ya da su gibi geçen yıllar olsa gerek. Peki kararların ana başlıkları neler?

  • Daha sağlıklı beslenmek, abur cubura daha az yer vermek,
  • Sportif faaliyetlere daha çok önem vermek,
  • Sosyal/kültürel aktivitelere vakit ayırmak, iş odaklı yaşamamak,
  • Pozitif olmak, günlük koşturmacadan daha az hasar almak,
  • Hayırsever faaliyetlere, kar amacı gütmeyen kuruluşlara destek vermek…

Ne güzel değil mi, insanların kendileri ile ilgili olarak kararlar alıyor olmaları. Şimdi sağlıklı beslenmek için adım atanlara özel bir tarif olarak, kırmızı biberli ıspanak kavurması hazırlayalım. Tercihini kültür ve spordan yana kullananlar için gönderileri ilerleyen zamanlarda yayınlarız!

Malzemelerimiz;

  • 250 gr. ıspanak
  • ½ adet kırmızı biber
  • 1 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Nane - Karabiber

Öncelikle hazırlıklarımızı yapalım ve taze soğan ile kırmızı biberi ince ince dilimleyelim.

Yoğurt ile kırmızı biber ve naneyi karıştıralım. Yememize engel teşkil eden bir durum yoksa bu karışıma bir diş de sarımsak ekleyebiliriz.

Ardından iyice yıkayıp, ayıkladığımız ıspanakları teflon tavada ara ara karıştırarak kavurmaya başlayalım. Ispanaklar suyunu vermeye başladıkça, ince doğradığımız taze soğan ve kırmızı biberi de ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.

Ispanaklar hafif diriliğini yitirince yani yaklaşık 7-9 dakika sonra ocağı kapatalım. Kırmızı biberli ıspanak kavurmasını servis tabağına alalım ve üzerini nane ve kırmızı biber ile karıştırırarak hazırladığımız yoğurt ile süsleyelim ve son olarak zeytinyağı gezdirelim.

Çok pratik ve rayihaları karıştığında aynı biber dolması yiyormuş hissi veren bir tarif! Dilerseniz benim tercih ettiğim gibi çorba ve kepek ekmeği ile destekleyerek pratik ve leziz bir öğün olarak tüketebilir, dilerseniz de garnitür olarak et yemeklerinin yanında ılık olarak servis edibilirsiniz.

Renkli, sağlıklı öğünleriniz olsun, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder