kıymalı avunya



illa bir değişiklik, kendimden birşeyler katacağım tariflere.....avunyanın klasik ve bilinen halini yayınlamıştım.....belki bu denediğim şekilde yapan vardır ,...ama ben ilk defa denediğim için sizlerle paylaşmak istedim....


malzeme:
* 3 adet yufka
* kızartmalık yağ
* 300 gr kıyma
* tuz toz biber
*3 diş sarmısak
* 5-6 kaşık yoğurt
* tuz





yapılışı:
* yufkalar tam ortadan ikiye bölünüp, daire kısmından başlayıp sarılır ,mümkünse bir gece dolapta bekletilir

* sardığımız yufkadan 0.5 ile 1 cm arasında parçalar kesilir, kızgın yağda kızartılır

* üzerine ezdiğimiz sarmısakları  yoğurtla karıştırıp dökeriz
* kıymayı kavurup, kırmızı toz biberlede renklendirip en üste döküp afiyetle yenir





AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder