PORTAKALLI KEK




PORTAKALLI KEK

7 kaşık un
7 kaşık şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 portakal

YAPILIŞI:

Şeker ve yumurtalar mikserle iyice köpürene kadar ve karbeyaz olana kadar çırpılır.Ardından un elenerek içerisine kabartma tozu ve vaniyayıda ilave ederek yumurtalara ilave edilir.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.Ardından 3 portakal sıkılır ve 1 çorba kaşığı tozşekerle tatlandırılarak fırından çıkan sıcak olan kekimiz ilk sıcaklığı gittikten hemen sonra portakal suyunu üzerine dökeriz.Ben bu keki yaptıktan sonra buz dolabında bekletiyorum bir gün sonrasına servis yapıyorum çok lezzetli oluyor.Tarifinde yağ olmadığındanda hafif bir kek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder