Oldukça uzun bir aradan sonra yeniden merhaba! 2007 Temmuz
ayında blog yazmaya başladığımdan beri hiç bu kadar uzun ara (3 ay ) verdiğimi
hatırlamıyorum. Açıkçası bu kadar uzun bir süre boyunca bloğa yazmayacağımı hiç
düşünmemiştim. Sanırım bunda facebook ve instagramda ki anlık paylaşımların
yeri oldukça fazla. Bundan sonra bu kadar uzun aralar vermemek temennisiyle
diyerek yeniden başlayalım…
Arkadaş bahçesinden hediye gelen kokulu üzümlerle Pepeçura
yapmaktı niyetim aslında. Elime geçen her meyveden reçel yapma sevdam nedeniyle
üzümlerin bir kısmı ile son anda reçel yapmaya karar verdim. Bunda üzümlerin
mis gibi kokusunun payını da inkâr edemem. Bizim ailede oldukça sevildi,
denemek isteyenler için bloğa dönüş tarifi olsun nefis kokulu üzüm reçelimiz…
Malzemeler:
- 2 kâse kokulu üzüm tanesi
- 1 kâse toz şeker
- 1–2 damla limon suyu
- 1 çay bardağı su (ben kokulu üzüm suyu kullandım)
Hazırlanması:
- Ayıklanıp yıkanmış kokulu siyah üzüm tanelerini bir
tencereye alın. - Üzerine toz şekeri serpip kapağını kapatın ve 3–4 saat
bekletin. - Sürenin sonunda suyunu ilave edip ocağa alın ve kaynatın.
- Kaynayan
reçelimizi kısık ateşte 15–20 dakika boyunca kaynatın. - Koyulaşmaya yakın limon
suyu ya da mercimek büyüklüğündeki limon tuzunu ilave edip birkaç dakika daha
kaynatın ve ocağın altını kapatın.
Not: Hemen kullanmayacaksanız temiz kavanozlara sıcakken
doldurup kapağını kapattıktan sonra ters çevirip üzerini örtün ve bir gece
beklettikten sonra serin bir yerde muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder