Berliner yapalım.


Yıllar önce ilk Berliner yediğim zamanlar niye hazır alıyorum ki ben kendimde yaparım demiştim..İlk denemem çok başarılı olmuştu..İşte o tarifi resmiyle beraber sizinlede paylaşıyorum..
.......
2 yumurta yarım su bardağı pudra şekeriyle çırpılır.Yarım su bardağı süt,yarım su bardağı ılık su eklenir...Ayrı bir yerde yarım su bardağı ılık su ve 2 adet kesme şeker 1 paket toz mayayla eritilir..Tüm malzemeler elenmiş un ilavesiyle yoğrulur..Çok katı olmasın unda ölçü tutmadım,yani ele yapışmasın..Hamur bir müddet bekletilir...Merdaneyle açılıp geniş ağızlı bardakla kesilir..Ortadaki çizginin oluşması için sıvıyağı fazla koymadan orta ateşte her iki tarafı kızartılır..Kızartma işlemi bitince soğuyan berliner'lere orta uçlu sıkma aparatıyla yanlardan delik açılıp (böğürtlen)marmelat doldurulur..Bol pudra şekeri ekelenir ve afiyetle yenir..
.......
Not;Tarifi facesimden olduğu gibi aktardım....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder