Önceki paylaşımlardan birinde mutfakta bol çikolatalı
tarifler çıktı bu hafta demiştim. Bunlardan bir tanesi de kızımın
ana sınıfındaki yerli malı haftası etkinliği için hazırladığım bu nefis keklerdi.
Aslında sodalı limonlu bir kek tarifimiz vardı daha önce sizlerle paylaştığım.
Çocuklar için hazırlayacağımdan bu defa içerisine limon yerine bol çikolata
ekledim.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 şişe (su bardağı) soda
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket (80 gr) sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Hazırlanması:
- Sodayı, sıvıyağı ve sütü ekleyip çok az çırpın.
- Kabartma
tozu ve aldığı kadar un ilave edip hamuru çırparak hazırlayın yağlanıp unlanmış
kek kalıbınıza hamurun yarısından fazlasını boşaltın. - Sade hamurun üzerine
parçalanmış çikolataların yarısını serpin. - Kalan hamura kakaoyu ekleyip tekrar
çırpın ve sade hamurun üzerine yayın. - En üste kalan çikolata parçalarını da serpin.
- İsterseniz bir çatal yardımıyla rastgele karıştırarak şekil verin.
- 180 derece
önceden ısıtılmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder