MALZEMELER
SOS İÇİN
4tane domates
3 diş sarımsak
tuz
sıvı yağ
maydonoz (üzeri süslemek için)
YAPILIŞI
İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini streç film ile kapatın. Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına koyun. Sonra kabarmış bulguru ekle.Son olarak baharat ve tuzu katıp güzelce yoğurun. Yoğurma aşamasında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak serçe parmağınızı ile ortasına batırın. Şekillendirme aşamasında da elinizi su ile ıslatın.Tencereye su koyup ocağa oturtun ve kaynayınca köfteleri yavaşça içine bırakın.Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımı ile köfteleri ezmeden sudan alarak servis tabağına koyun. Diger tarafta rendelenmış domatesi 2 yemek kaşığı zeytin yağıile kavurun içine sarmısagı ve istediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Sonra köftelerimizin üzerine domates sosumuzu dök. Her tarafına iyice gelmesine dikkat edelim. En sonda maydanozlarla üzerini süsleyip servise sunalım.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder