Üç renkli böreklere devam ediyoruz. Bu defa görümcemin çay
sofrasındaki görüntüsü üçgen şeklinde olan üç renkli böreğimizin tarifini paylaşacağım.
İkisi de oldukça lezzetli olan böreklerden siz istediğinizi hazırlayabilirsiniz,
bizim evde her hali seviliyor bu böreğin. İç harcı için farklı renklerde ki
malzemeleri (ıspanak, patates, peynir, kıyma, havuç...) kullanabileceğiniz gibi
4–5 renkli de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı su
için;1
adet kuru soğanı doğrayıp çok az sıvıyağda kavurun. Üzerine yarım kilo kadar
temizleyip yıkadığınız ve doğradığınız ıspanağı ilave edin. Tuz ilavesi ile
karıştırarak kavurun.
Patatesli iç harcı
için; 2 adet büyük boy
patatesi haşlayıp soyun ve rendeleyin. Tuz ve baharat ilave edip karıştırın.
Havuçlu iç harcı için; 3–4 adet büyük boy havucu rendeleyip
çok az sıvıyağda tuz ilave ederek soteleyin.
Hazırlanması:
- Öncelikle sos için bir kâsenin içerisinde su, çok az tuz ve
sıvıyağı karıştırın. - 1.yufkayı serip üzerine sosu sürün ve bir kenarını
fotoğraflardaki gibi dört parmak kadar içe doğru katlayın. Katladığınız kısmın
üzerine patatesli iç harcını dağıtmadan yerleştirin. Kenarlardan da iki parmak
kadar içe katlayıp yufkayı iç malzemesi ile birlikte rulo halde sarın. - 2. yufkayı serip üzerine sosu sürün ve bir kenarını
fotoğraflardaki gibi dört parmak kadar içe doğru katlayın. Katladığınız kısmın üzerine
havuçlu iç harcı dağıtmadan yerleştirin. Kenarlardan da iki parmak kadar içe
katlayıp yufkayı rulo halde sarın. - 3.yufkayı serip üzerine sosu sürün ve bir kenarını
fotoğraflardaki gibi dört parmak kadar içe doğru katlayın. Katladığınız kısmın üzerine
ıspanaklı iç harcı dağıtmadan yerleştirin. Kenarlardan da iki parmak kadar içe
katlayıp yufkayı rulo halde sarın. - 4. yufkayı da serip üzerine sos malzemesinden sürün. Rulo
sardığınız iki yufkayı fotoğraftaki gibi yan yana yerleştirin. - İkisinin tam ortasına gelip üçgen oluşturacak şekilde kalan
üçüncü yufkayı da yerleştirin. - Serdiğiniz dördüncü yufkanın kenarlarını rulo
sarılmış yufkaların üzerine doğru katlayıp bütün yufkalarla birlikte üçgen
şeklini bozmamaya dikkat ederek rulo halde sarın. - Üzerine yumurta sarısı sürüp
fırın tepsisine (tepsinize sığmazsa ortadan ikiye bölerek) yerleştirin. - 180
derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip ılınınca keserek servis edin.
Not: Böreğinizin daha yumuşak olmasını isterseniz sos
malzemelerine yarım çay bardağı kadar da süt ilave edebilirsiniz. Ispanağı çiğ
olarak kullanmak isterseniz yıkarken iyice ovup suyunu sıkarak kullanabilirsiniz.
Böreği farklı renklerdeki iç malzemeleri ile de hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder