Krem çikolata & Ev yapımı sürülebilir çikolata











Son zamanlarda “Ana Ocağı” isimli izlediğim bir
program var, özellikle de mutfak bölümünü daha bir ilgiyle takip ediyorum.
Geçen bölümlerden birinde evde sürülebilir krem çikolata yaptılar. Tarifi not
edip denedim, evde yapılıp iyi sonuç verecek en iyi tariflerden bir tanesi ve
çocuklarımın çok sevdiği bir lezzet oldu. Tarife eklemeler yaparak hazır
satılanlara daha yakın tatlar elde edebilirsiniz. Çok kısa sürede yapılabiliyor
olması da büyük kolaylık. Mesela ben bu tarifi bloğa yazmadan az önce tekrar
yaptım okuldan gelen kuzuları mutlu etmek adına:J



            










Malzemeler:







  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un

  • 2-3 yemek kaşığı kakao

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 çay bardağı fındık

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 1 paket vanilya

  • 250 gr. Tereyağı (50 gr kullandım)

  • 40gr. sütlü çikolata (kullanmayabilirsiniz, ben ilave etim)








Hazırlanması:




  • Yarım yemek kaşığı tereyağı ile unu çok az kavurun. 

  • Kavurduğunuz unu derin bir kâseye boşaltıp ara sıra karıştırarak soğutun. 

  • Soğuttuğunuz unun içerisine şeker, vanilya ve kakaoyu ekleyip tahta kaşıkla
    karıştırın. 

  • Kalan tereyağını tavaya alıp yakmadan eritin ve ılıtın. 

  • Ilıyan
    tereyağını unun içerisine ekleyin. (bu aşamada eğer kullanacaksanız eritilmiş
    çikolatayı da ekleyin. Tarifte yoktu ben kendim ilave ettim) 

  • Sütü de yavaş
    yavaş ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın. 

  • Unu iyice ezerek pütürsüz bir
    kıvam alana kadar karıştırın. 

  • En son iyice dövülmüş fındıkları da ekleyip çok
    az karıştırın ve 2-3 saat buzdolabına koyarak dinlenmesini ve kıvam almasını
    sağlayıp servis edin.








Not: Kıvamını ayarlamak için isteğinize göre süt ilavesi
yapabilirsiniz. Kavrulmuş fındık kullanırsanız daha lezzetli olur. Ben
lezzetini arttırmak için 40 gr eritilmiş çikolata kullandım ve yağ miktarını
azalttım siz damak zevkinize göre ayarlama yapabilirsiniz. Sütü ilave ederken
unu iyice ezerek karıştırın ki topaklanmalar olmasın. İlk yaptığınızda sıvı
gibi gelebilir ama buzdolabında beklettiğinizde sertleşiyor. Dolaptan ilk
çıktığında da sert gibi gelebilir ama oda ısısına geldikçe yumuşuyor.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder