MERCİMEKLİ EKMEK AŞI

 

Merhabalar arkadaşlar biraz buraları ihmal ettiğim doğrudur .Ama hayat o kadar hızlı akıyor ki, zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Bugunku tarifim Sahrap Soysaldan .Mercimek bizim evde cok sevildiği için bu tarifi görünce denemeye karar verdim. Ayrıca bayat ekmekler içinde bir alternatif.
MALZEMELER
1su bardağı  yeşil mercimek
4 adet kuru soğan çok büyük olmasın
 4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz
4 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek
YAPILIŞI
Geniş bir tabağa bayat ekmek dilimlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp iyice tabağa yayın. Mercimekler iyice haşlayın . Bir tavada vok tava daha uygun. Yemeklik kestiğiniz soğanları kavurun. Daha sonra baharatları ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu iyice süzdüğünüz mercimeği de ekledikten sonra kaynamış suyu da ekleyip o suyu çekene kadar iyice pişirin. Üzerine yumurtaları kırın. Onlar da pişince sıcak sıcak ekmeklerin üzerine koyup sıcak sıcak yiyin.
Afiyetler olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder