Salçalı nohutlu köfte

















Bulgur köftesini çok sevdiğimden olsa gerek ilk gördüğümde
denemeye karar verdiğim bir yemek oldu. Benim gibi dondurucunuz da her daim
haşlanmış nohut bulunduruyorsanız çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarif.










Tarif; Elif Korkmazel



















Malzemeler:




  • 1 çorba kaşığı salça

  • 6 diş sarımsak

  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

  • 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber

  • 2 su bardağı su

  • 1 su bardağı nohut








Köftesi için;







  • 1 su bardağı ince bulgur

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

  • 1 çorba kaşığı salça

  • 1 adet soğan

  • 1 adet yumurta

  • Tuz

  • Kırmızı pul biber

  • 1 çay bardağı un








Köfteleri hazırlamak için öncelikle nohudu robotta iyice ezin.
İçerisine soğanı ekleyip birlikte tekrar çekin. Daha sonra içerisine salça,
yumurta, tuz, un, bulgur, pul biber ve az su ilave ederek iyice çiğ köfte yapar
gibi yoğurarak macun kıvamında bir köfte harcı hazırlayın. Hazırladığınız köfte
harcından elinizle yuvarlayarak küçük köfteler yapın. (ben bulgurları önceden
çok az ıslatıp çekilmiş nohut, soğan ve diğer malzemeleri ilave ederek
yoğurdum. Ayrıca küçük köftelerin yanında biraz da büyük köfteler yaptım.)








Hazırlanması:




  • Tencereye sıvıyağı ilave edip ezilmiş sarımsak ve salçayı kavurun. 

  • Üzerine suyu ve haşlanmış nohudu ekleyip kaynatın. 

  • Kaynayan suyun içerisine
    hazırladığınız köfteleri ekleyip pişirin.





Not: sarımsak, biber ve nohut miktarını damak zevkinize göre
azaltıp artırabilirsiniz.









































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder