Ne zamandır böyle bir tarif denemek istiyordum...Acaba dondurma külahınamı koysam kaseyemi derken kasede karar verdim......Muhallebi pişirir gibi vişne,ıspanak ve kakao renkleriyle ortaya böyle bir tat çıkardım...Vereceğim ölçüler birebir aynıdır...
.........
Yarım demek ıspanak yıkanır kendi suyuyla buharda hafifçe pişirilir..Yarım su bardağı sütle rondoda çekilir..Tamamı 2 standart su bardağı olacak...1 kase vişnede çekirdekleri çıkarılıp rondoda çekilecek 2 su bardağı sütle karışacak.
..........
Ispanak karışımlı 2 su bardağı süt,1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı pirinç unu yarım paket vanilya,1 tatlı kaşığı margarin,1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
Vişne karışımlı 2 su bardağı süt,1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı pirinç unu yarım paket vanilya,1 tatlı kaşığı margarin,1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
2 su bardağı süt,1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı kakao,1 çorba kaşığı pirinç unu,yarım paket vanilya,1 tatlı kaşığı margarin,1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
Sadesi içinde 2 su bardağı süt,1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı un,1 çorba kaşığı pirinç unu,yarım paket vanilya,1 tatlı kaşığı margarin,1 Türk kahvesi fincanı toz şeker,bir fiske toz damla sakızı 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
.........
Hepsi ayrı ayrı pişecek soğuyunca kaselere pay edilip 1 paket çikolatalı sos tarife göre hazırlanıp muhallebilerin üzerine gezdirilecek...Ben kakao sosu bazen kendim yapıyorum bazende hazır alıyorum...Böyle iki kase hazırladım..Kalan muhallebiye bisküi kırıklayıp küçük toplar yapmayı düşünüyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder