Tatlı krizine birebir anında hazırlayıp afiyetle yiyeceğiniz fincan keklerim var bugün..Fotoyu iyi çekemedim mağdur görün artık...Neyse uzatmadan tarifimi yazıp tatlımı yiyeyim ben. :)))
Ben porsiyonun büyük olmasını istediğim için 6 adet çay fincanıyla yaptım..
Yapılış ve malzeme sırasıyla tarifim.
2 adet yumurtayı 2 Türk kahvesi fincanı şekerle çırptım.
Yarım standart su bardağı sıvay,yarım su bardağı sulu yoğurtla çırpmaya devam ettim.
2 yemek kaşığı nişasta,1 yemek kaşığı kakao ekledim.Tepeleme 2 yemek kaşığı tam buğday unu,yarım paket vanilya ve yarım paket kabartma tozunun hepsini (eledim) karıştırdım...Yumurtanız büyük küçük farkederse un ölçüsünü ayarlayın derim..Margarinle yağladığım çay fincanlarının yarısına kadar hamur koyup sıcak su koyduğum tencereye yerleştirdim..Havluya sarıp kapağını kapadım 10 dakika pişirip kapadım..Sıcak suda az daha bekledip çıkardım...Soğuyuncada ister sade ister sosla servis yaptım....
Fincan kek tarifi,fincan kek nasıl yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder