ZEYTİNLİ PİDDA

 
 
 
 
Merhabalar bugun Kıbrıs'ın çok sevilen zeytinli piddasının tarifini paylaşmak istiyorum.Her zaman tepsiye yapardım bu sefer minik minik şekillerde yaptım. Her iki şekilde de resim paylaştım  .Bugun böyle minik minik yapayım dedim ağırlarken daha kolaylık. Babacıgım çok sever kulakları çınlasın. Sabahları cay veya nescafe ile çok iyi gidiyor. Benim burda arkadaşlar da çok seviyorlar ikramlarda özel istek üzerine her zaman yerini alır.

MALZEMELER
Hamuru mayalamak için
1 bardak zeytinyağı
1bardak süt
1bardak ılık suda erıtılmıs dr Oetker ınstant toz maya(uzrinde suda eritmeden diyor ama ben ılık suda eritiyorum)
Aldıgı kadar un

Hepsini ıyıce yoğurup bir koşede mayalanmaya bırakılır.

IÇ MALZEME
2 bardak ayıklanmış zeytin
2-3 adet soğan(minik minik doğranacak)
yarım bardak kuru nane
üzeri için susam çörek otu

YAPILIŞI
Mayalanan hamurumuza iç malzemeleri koyup iyice yoğuralım. Yaglı kağıt yaydığımız tepsiye iri iri parcalar koparıp elimizde hafifçe yuvarlayıp dizelim. Uzerlerine susam ve çörek otunu serpip fırına verelim.180 derece fırında pişirelim.30-35 dakika yeterli olacaktır. Yapanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder