Balkabağının hep tatlısını yaparız değilmi..Ben daha önce rendeleyerek çiğ halde börek içi olarak kullanmıştım..Bu seferde çorbasını yapayım dedim..Yalnız kabak çorbası deyince sizler bazı tariflerde olduğu gibi başka sebze koymayın benim gibi.Adı üstünde birkaç malzemeyle balkabağı çorbamız..Ben tatlımdan ayırdığım bir büyük kabak dilimini kullandım..
Malzemeler.
1 adet büyük balkabağı dilimi,
3 yemek kaşığı un,
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan,
1 çay kaşığı zerdeçal,1 büyük diş sarımsak,
Yarım çay bardağı z.yağı,1 adet jel bulyon.
1,5 lt. sıcak su.
Sıvıyağda yemeklik soğanı pembeleştirelim.Unumuzu ekleyip hafifçe kokusunun gitmesini sağlayalım..Rendelenmiş kabağımızıda ilave edelim..Yavaş yavaş sıcak suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım..Rendelenmiş olduğu için çabuk pişecektir..Yaklaşık 10 dakika kadar sonra bulyonumuzu ve zerdeçalımızı rendelenmiş sarımsağımızıda ekleyip blendırdan geçirelim..Servis sırasında karabiber ve limon çok yakışıyor.Bulyon tuzlu olduğundan ayrıca tuz kullanmadım..Deneyin şimdiye kadar neden yapmadım ki diye hayıflanırsınız......
Bal kabağı çorbası,kabak çorbası,çorba tarifleri.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder