Fırında patatesli omlet









Programda çok fazla övgüyle bahsedilince denemeye karar verdiğim, Arda Türkmen’in
nefis bir kahvaltılık tarifi var bugün. Malzeme miktarlarında değişiklikler
yaptım. Aslında daha önce yapım aşamaları farklı olan buna benzer bir tarif denemiştim.
Kahvaltı sofralarınıza renk katacak, kalabalık misafirlerinize sunabileceğiniz
güzel bir lezzet.





Malzemeler:




  •  2 diş sarımsak

  •  5 adet arpacık soğan (3 adet kuru soğan
    kullandım)

  • 2-3 adet patates (3 adet patates kullandım)

  • 10 adet yumurta (4 adet yumurta kullandım)

  •  Zeytinyağı

  •  Tuz

  •   Karabiber

  •   Maydanoz 





Hazırlanması:




  •    Patatesleri soyup rendeleyin.

  •   Soğanı ve sarımsakları doğrayın.

  •  Zeytinyağında doğranmış soğanları ve sarımsakları
    çok az kavurup patatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin ve pişen patateslere
    baharatları ilave edin.

  •  Yumurtaları başka bir kabın içinde iyice çırpın
    ve pişen patateslerin üzerine döküp bir süre kenarları kat kat olana kadar
    pişirin.

  • 180 derece ısıtılmış fırına tavayla birlikte koyup
    üst ve fan modunda pişirin.





Notlar:


Ben patatesleri teflon tavada kavurdum. Fırına girebilecek
başka bir tavaya alıp düzeltip üzerine yumurtaları ilave ettim ve ocakta çok az
pişirdikten sonra fırında pişirdim.


Tavanız yapışmaz ya da teflon ve hem ocakta hem de fırında
kullanabileceğiniz bir tava olursa işiniz daha kolaylaşır.




 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder