ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Merhabalar hafta sonuna girmeden bir enginarlı tarifimle daha karşınızdayım. Bizim evde dediğim gibi nasıl yaparsam yapayım enginar bizimkilerin kabulü.Bu renkli bir enginar tarifi. Salçası bol. Enginar  ayıklarken bir taraftan ayıklıyorum bir taraftan da taze taze yemeye bayılıyorum. Güzel bir  hafta sonu geçirmeniz dileğiyle. Havalar iyice güzelleşti tam gezmelik. Geçelim mi tarifimize.

MALZEMELER
5 adet enginar
1 adet patates(evde küçük çocuk varsa daha çok ta koyabilirsiniz)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
tuz
zeytinyağı

YAPILIŞI
Önce enginarlarımızı ayıklıyoruz. Minik minik parçalara bölüyoruz .Saplarını da iyice kılçıklardan ayırdıktan sonra ,onları da minik minik kesiyoruz. Havuçlarımızı ve patateslerimizi de ayıklayıp minik minik doğruyoruz. Hepsini bir güzel yıkadıktan sonra kenara koyuyoruz. Tenceremizi ocağa alıp yağımızı tencereye koyuyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları tenceremize ilave ediyoruz. Salçamızı da koyduktan sırayla diğer malzemelerimizi ilave ederiz. Hepsini iyice kavuruyoruz. Bayağı  döndüre döndüre bir pişiriyoruz. En son iyice kavrulduktan sonra  suyumuzu ilave edip pişmeye bırakalım. Sonra da afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder