ENGİNAR YATAĞINDA BEZELYE

Merhabalar, bugün güneş sımsıcak yüzünü gösterdi. Güneş bana mutluluk veriyor. Bol bol bahçede uğraştık bugün. Malum çok soğuklardan ne yazık ki çoğu çiçeklerim kurudular .Yeni bir düzenleme şart.Neyse yemeğimize geçelim mi. Enginarın her halini çok seviyorum.Hatta  ben çiğ haline bile bayılıyorum. Bol limon oh mis. Bugün enginar yatağında bezelye ile karşınızdayım.
MALZEMELER
8 adet enginar çanağı
ı kutu bezelye
ı adet soğan
1çay bardağı zeytin yağı
tuz
1 tatlı kasığı şeker
1 adet patates
YAPILIŞI
Yağımızı tencereye koyalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp kavuralım. Patates ve bezelyemizi ekleyelim. Havuçta korsanız çok daha güzel olur ben kullanmadım. Enginar yataklarını iyice limonla ovalım. Sonra karışımın üstüne dizelim. Suyumuzun içine yağı ve limonu  ekleyelim. Tencereye dökelim. Şeker ve tuzumuzu da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Piştikten sonra çanaklarımızı servis tabağına yerleştirelim. Karışımı da çanaklarımıza paylaştıralım. Üstünü arzu ederseniz dereotuyla süsleyelim. Afiyetle yiyelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder