ZEYTİNYAĞLI YERELMASI

Arayı fazla açmayalım dedim geldim sonunda. :))) Bu sefer yerelmalarım var..Yerelmalarının yanına arkadaş olarak istediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz..Çabuk pişdiği için ben buğulama yapıyorum..Altını kapatmaya yakın ıspanak yaprakları koyabilirsiniz hatta..


Adı üstünde zeytinyağlı lezzet bombası sanki..Bolda limon ağzınız bayram edecek inanın..O zaman gelsin tarif;
1 adet orta boy kuru soğanı zeytinyağında ister soteleyin ister benim gibi çiğ kullanın farketmez..
Kabuğu kazınmış limonlu suda beklemiş yerelmalarını ve havucu ekleyin..Bu arada tuzunu kabuğu soyulmuş çeyrek limonuda doğrayın..Yarım çay bardağı kadar suyu ekleyip altını açın ve buğulama olacak şekilde kısık ateşte pişirin..Çatalla kıvamına bakıp piştiyse eğer hemen servis tabağına aktarın ve soğutun..Ben soğuk seviyorum kahvaltıda bile yiyorum..Ama itiraf edeyim yerelmasının kabuklarını kazımasına üşenmesem hergün yapıp yiyebilirim..Tekrar görüşünceye kadar dostça,hoşça ve sağlıcakla kalınız..
................
Yerelması nasıl pişirilir
Zeytinyağlı yerelması tarifi
Yerelması salatası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder