Tavuk köftesi ve nohut ayrı ayrı çok sevdiğim lezzetler,
ikisini aynı tarif içerisinde birleştirince ortaya çocukların çok sevdiği nefis
bir tavuklu nohut köftesi çıktı. Ben genellikle köftelerin içerisine çok az
kabartma tozu ya da karbonat ilave ediyorum. Bu şekilde köfteler daha lezzetli
ve yumuşak oluyor.
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı tavuk kıyması
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- Kimyon, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanması:
- Soğanları robotunuzun içerisine alıp çekin.
- İçerisine
haşlanmış nohutları ilave edip iyice ezilene kadar çekmeye devam edin. - Rendelenmiş sarımsağı ve tavuk kıymasını da ilave edip birbirine karışana kadar
robottan geçirin. - İyice ezilip birbirine karışan malzemeleri derin bir
karıştırma kabına alıp tuz, kabartma tozu ve baharatları ilave edip yoğurun. - Vaktiniz varsa en az yarım saat buzdolabında bekletin.
- Cevizden büyük parçalar koparıp
elinizle köfte şekli verin. - Çok az
sıvıyağ ilave ettiğiniz teflon tavada köfteleri arkalı önlü pişirin.
Not; kıvamı çok sert olursa çok az su ilave edebilir,
kıvamı çok yumuşak olursa çok az galeta unu ya da ekmek kırıntısı ilave edebilirsiniz.
Baharat miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder