Günaydınlar hepinize...Epey bir aradan sonra sizinleyim yine..Trileçe tatlımız öksüz kaldı yeni paylaşımlar yapmayınca sanki .:))) Kızım foto makinasını son gelişinde yanında götürünce yeni fotolar çekemedim..Cep teliyle çektiğim fotolarıda cepten nasıl blogta ekleyebilirim bilemedim..Dahası zor geldi uğraşmak...Neyse sözü fazla uzatmayayım yıllardır yaptığım nefis mi nefis paçanga böreklerimi anlatayımm...Nur içinde yatsın rahmetli babam yanımdayken yaptığımda çok beğenmiş adını söylemiştim..Ney ney derken dili dönmedi şakayla karışık paçavra böreği dedi..O gündür bugündür ne zaman bu börek aklıma düşse yapmak istesem aklıma gelir sanki böreği yaparımda hani yesemde yutkunamam boğazımdan kalır gibi olur..
Tamam tamam yapılışını yazıyorum hemen...6 yufkamız,domates,yeşil biber,kaşar,pastırma ve süt&sıvıyağ karışımımız var..Sütünüz yoksa su&sıvıyağda olur..Farketmez eritilmiş margarinde olur..Çareler tükenmez değilmi.Sıvı karışıma ölçü vermiyorum azaldıkça ekleyin üzerine.Yufkaları ikişer katlı kullanıyorum ben..İlk yufkayı serip sıvı karışımla ıslatıyoruz..İkinciyide onun üzerine serip yne ıslatıyoruz..2'ye,4'e ....... keserek isteğimiz sayıya ulaşıyoruz..2'şerli gruptan ben 8 yufkayla 24 börek yaptım..Biz bize olunca büyük yapıyorum,misafir için daha küçük yapabilirsiniz.
Dilimlemi işleminden sonra iç malzememizi ister küçük küçük doğrayın ister büyük parçalar halinde kullanın..Hepsine yetecek kadar paylaştırın..Yumurta sarısı sürüp 170 * pişirin..Afiyetle şekerler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder