GELİNCİK ŞERBETİ
Gelinciklerin mevsimi bitmeden şerbetimin tarifini vereyim. Her sene her yerde onume çıkan gelincikler şerbet yapacağımı duymuş olacaklar ki hepsi bir yerlere saklandılar nedense. Şaka bir yana bu seneki soğuk onları da bayağı bir etkilemiş. Arkadaşla yolda giderken onumuze gelincik tarlası çıkınca hemen daldık aralarına .Toplayıp eve geldim ve hemen işe koyuldum . En zahmetli bolumu yıkaması bence o tüylerden daha doğrusu o göbekte bulunan tomurcuklarından arındırmak için kaç kere yıkadığımı unuttum. Tarifi Dilek arkadaşımdan aldım. Soguk içilince güzel. Ben içine tarçın ve limon da koydum içerken tabii ki bu tercih meselesi.
MALZEMELER
2 su bardağı gelincik
1 limon suyu
yarım çay kaşığı limon tuzu
Şeker(ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
YAPILIŞI
Gelincik çiçekleri toplanır, iç kısımdaki siyah kısımlar makasla kesilir. Gelincik yaprakları çok hırpalanmadan su dolu bir kaba alınır. Bir müddet suda bekletilir ki böcek falan varsa çıksın diye. Yaprakları yıkayıp süzdürdükten sonra .1 lt lik cam kavanoza önce gelincik yaprakları konur. Limon suyu ve limon tuzu eklenir .Limon tuzunu az mıktar da su ıle erıtıp koydum.1.5 su bardağı su da eklenip karıştırılır. Kavanozun kapağı ıyıce kapanıp güneş gören bir yerde bekletilir yaklaşık 5 -7 gün. Suyun rengi koyulaşıp yapraklar beyazlaşınca tamamdır. Yapraklar süzgeçten geçirildikten sonra atılır. Şerbetimize şekerimizi de ekleyip .şeker eriyene kadar karıştırılır.Buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazır hale gelır.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder