TUZLU KEK
Bu günlerde burayı ıhmal ettiğim doğrudur ama sebebini yazınca hak vereceksiniz diye düşünüyorum. İki hafta oldu yavru kedi besliyorum. Komşular onu bütün gece ağlarken bulmuşlar .Onlarda iki tane kopek olduğundan ben kıyamadım aldım. Sokakta yaşama sansı olmazdı. Ikı saatte bir biberonla besliyorum. O kadar minicik bir o kadar da tatlı bir şey. Evden çok uzağa gidemiyorum o derece. Dumanım akıllı oğlum da ona çok iyi davranıyor. Hal böyle olunca zamanımın çoğu fıstıkla geçiyor. Adı da ağzımda böyle çıkınca fıstık olsun dedik. Neyse halimi arz ettikten sonra tuzlu kekimizin tarifine geçelim.
MALZEMELER
1su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 kase beyaz peynir(minik minik doğranacak)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydonoz, dereotu(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı nane (kuru)
1\2 çay kaşığı karabiber
kalıbı yağlamak için margarin.
2 yemek kaşığı susam
YAPILIŞI
Malzemelerimizi karıştıralım. En son peynirlerimizi ilave edelim .Peynirlerimizin dağılmaması için büyük kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış tepsimizın dibine susamları yayıp hamuruzu dökelim. Eşit şekilde dağılmasına dikkat edelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim. Tuzlu kekimizi soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkarıp servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder