KAYISI MARMELATI


Merhabalar ,uzun bir aradan sonra yaptığım kayısı marmelatlarını hemencecik paylaşayım dedim. Hepimize hayırlı ramazanlar diliyorum. Bahceden toplayıp yapınca lezzeti sanki katlanıyo mu ne ? yoksa bana  mı öyle geliyor yoksa ne dersiniz. Annemlerde Kıbrıs 'tan gelince deymeyin keyfimize. Kalabalıkta buralarla normal olarak ilgilenemiyorum. Artık birazcık beni idare edin. Geçelim mi tarifimize ben reçellerde olsun marmelatlarda olsun hep bu asgıdaki vereceğim tarifimle yapıyorum .Hiç şaşmıyor. Marmelat oluncaeger cok yumuşak değilse sizler kayısıları once blenderden geçirin derim. Ben yumuşakları marmelat yaptığım için  blendere ihtiyaç olmadı.
MALZEMELER
1kg kayısı
2.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon
YAPILIŞI
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Şekerini ekleyin. Bir kaç saat onları böyle bekletin. Daha sonra ocağa koyun. Kaynamaya bırakın .Olmaya yakın limonunu ekleyin.10 dakika kadar da böyle kaynatıp ocağı kapatın. Suyunu iyice çekmesine dikkat edin.Daha sonra kavanozlara koyun. Ben bir kaç günde güneşte tutup öyle kaldırıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder