PORSELEN DEMLİK 29 VE PAKMAYALI POGACA

Arkadaşlar bu aralar bloğumu istediğim sıklıkta güncelleyemiyorum.Kardeşim oldukça sıkıntılı günler geçiriyor ve ben onun bu günlerinde yanında olabilmek için sadece ona vakit ayırabiliyorum. Bu sıkıntılarının ne olduğunu şimdilik ne yazık ki sizlerle paylaşamıyacağım ama belki ilerde o sizlerle paylaşır.Tek istediğim onun için dua etmeniz.Sizleri ihmal ettiğim için özür diliyorum inşallah sıkıntılarımız birazcık olsun hafiflerse bütün bunları telafi etmeye çalışacağım.Ne olur siz bizleri ihmal etmeyin.Yorumlarınızı okumak herşeye rağmen çok iyi bir moral oluyor ikimiz için de.

Neyse bu arada bizim evde çok sık yapılan ve de çok sevilen pratik bir tarifle bu haftaki porselen demlik etkinliğine katılmak istedim.Ev sahibemiz sevgili
karabiberinmutfağı.Kendisine kolaylıklar diliyor ve hemen tarifime geçmek istiyorum.



PAKMAYALI POĞAÇA

Malzemeler:


  • 2 bardak ılık su

  • 1 bardak su

  • 1 bardak zeytinyağı

  • 2 fincan tozşeker

  • biraz tuz

  • 50 gr yaş pakmaya

  • iç malzemesi olarak lor, kıyma, haşlanmış patates

Yapılışı:

İç malzemesi dışında bütün malzemeleri karıştırıp mayalı bir hamur yapın.
Biraz üstü kapalı olarak dinlendirin sonra elinizle açıp istediğiniz malzemeyi arasına koyup yağlanmış tepsiye dizin ve tepsi mayasına gelmesini bekleyin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.sıcak veya ılık servis yapın.Afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder