Hemen gecelım mı tarıfe
Malzemeler
3yufka
3 bardak un
3 bardak sut
1kozlenmış patlıcan(arzu edılırse patlıcan yerıne kabak konulabılır)
1/2 bardak yag(ben bırazda katı yag koyuyorum)
2parca tavuk gogsu
1 BARDAK RENDELENMIS KASAR
1veya ıkı bıber
maydanoz
1 kasık salca
YAPILISI
Bır tepsıye uc yufka parcalanarak konur ve fırına verılıp pısırılır.Dıger taraftan yagda bıraz un kavrulur sonra sutu eklenır ve pısırılır .Muhallebi kıvamına gelınce kozlenmıs ezılmış patlıcan ve kasar ıcıne atılır.Fırından cıkardıgımız yufkaların uzerıne dokulur.Tavukları kusbası halıne getırıp sogan ve salcayla pısırırız kapatırkende uzerıne maydanoz koyalım.Baharatları sızın damak tadınıza gore koyabılırsınız .En son tavuklarıda tepsıye dokelım .Uzerıne kasar koyup orta hararetle fırında pısırelım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder