Hamuru patatesli poğaça

















Yıllar önce bir arkadaşımda tadına bakıp çok beğendiğim
poğaçaların tarifini sorduğumda arkadaşım hamuruna patates ilave ettiğini söylemişti.
Daha sonraları defalarca denedim ama bir türlü bloğa tarifini eklemek nasip olmadı.
Bir kaç yıl önce şurada ve şurada kahvaltı sofralarımı anlatırken bahsetmişim
ama tarifi sonra vereceğim demişim. Gecikmeli yıllar sonra gelen tarifiniz,
kendi poğaça hamurunuza patates rendesi ya da püresi ilave ederek hazırlayabilirsiniz.
Üzeri için kesinlikle susam serpmenizi tavsiye ederim çok yakışıyor.





Malzemeler:




  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 su bardağı ılık süt

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • 1 orta boy haşlanmış patates

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • 1 paket yaş maya

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • Aldığı kadar un








Hazırlanması:



































  • Derin bir karıştırma kabının içerisine ılık süt, su, toz
    şeker ve yaş mayayı alıp maya eriyene kadar karıştırın.

  •  Sıvıyağ, iyice ezilmiş
    patates püresi (yarım su bardağı kadar)ve tuzu ilave edip karıştırın.

  • Aldığı
    kadar un ilavesi ile çok sert olmayan bir hamur yoğurun.

  •  Hamur iki katı
    kabarana kadar ılık bir ortamda ağzı kapalı olarak bekletin.

  •  Mayalanan
    hamurunuzu tekrar bir iki defa yoğurun.

  •  Elinizle hamurdan parçalar koparıp
    yuvarlak şekil verin ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

  • 15 dakika
    kadar tepside mayalanması için bekletin. 

  • Yumurta sarısı sürüp, susam serpin ve
    180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder